Roladki z szynki ze szparagami

Znakomita i elegancka przekąska, która doskonale prezentuje się na rodzinnych stołach a Ich przygotowanie jest bardzo proste.

Roladki z szynki ze szparagami

  • Czas przygotowania:
  • Czas gotowania:
  • Total time:
  • Yield: 10
  • Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 20 świeżych szparagów, przyciętych,
  • 2 czerwone papryki,
  • 250 g żółtego sera,
  • 10 cienkich plasterków szynki (najlepiej prosciutto),
  • 20 źdźbeł szczypiorku,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 pełna łyżeczka chrzanu.

Przygotowanie:

  1. W dużym garnku doprowadź do wrzenia wodę (powinna sięgać do 3cm wysokości garnka). Wrzuć do niej wszystkie szparagi, przykryj garnek pokrywką. Gotuj je przez 3 minuty. Odlej wodę i natychmiast umieść szparagi w lodowatej kąpieli. Odcedź je i osusz. Mieszamy majonez z chrzanem.

  2. Na  1 plastrze szynki umieść jeden szparag, pasek papryki i pasek żółtego sera oraz dodajemy małą ilość sosu majonezowa chrzanowego. Zwiń szynkę w ciasny rulon i przewiąż źdźbłem szczypiorku.

  3. Analogicznie robimy pozostałe roladki. Przed podaniem przechowujemy w lodówce.

Published on by

Komentarze zamknięte.

Klikinij tutaj

Serdecznie zparaszamy do dodawania własnych przepisów.